Hoe verifieer ik mijn website bij Daisycon?

Let op: zonder geverifieerde media is het niet mogelijk je aan te melden voor campagnes!

Bij Daisycon streven we voortdurend naar het verder verhogen van het kwaliteitsniveau van onze dienstverlening. Ook vinden wij transparantie erg belangrijk. In het kader hiervan vragen wij onze publishers hun media te verifiëren, zodat er geen twijfel bestaat over wie eigenaar is van de media. Dit geldt voor alle publishers, zowel nieuwe als bestaande.

Zodra je als publisher een nieuwe website aanmeldt dan wordt deze door het Daisycon team binnen twee werkdagen gekeurd. Daarnaast dien je deze website te verifiëren, zodat Daisycon weet dat jij de rechtmatige eigenaar bent.

Daisycon vraagt alle publishers met een website om hun media te verifiëren. Het verifiëren van je website kun je doen door eenmalig een verificatiebestandje op je website te plaatsen. Wanneer je meerdere media dient te valideren kun je daarvoor telkens hetzelfde verificatiebestandje gebruiken. Deze is dus uniek per publisher, niet per website! Direct na het verifiëren kun je het bestandje weer verwijderen.

Op deze pagina leggen wij uit hoe je je website kunt verifiëren. Bekijk de videotutorial of volg het onderstaande stappenplan:

Stap 1: kies je methode

• Eenmaal ingelogd in de publisherinterface van Daisycon ga je in het menu aan de linkerzijde naar "Instellingen" | "Media".
  • Op deze pagina staat bij de te verifiëren media de volgende melding aangegeven: "Media niet geverifieerd."

Stap 2: Uitleg per methode:

Methode 1: Website verifiëren door een verificatiebestand te plaatsen, bijvoorbeeld via FTP

In het onderstaande voorbeeld leggen we uit hoe je je website kunt verifiëren door het verificatiebestand te uploaden met een FTP client. Deze uitleg is ook van toepassing als je een WordPress, Joomla of ander soort CMS gebruikt, maar hiervoor dien je wel de FTP inloggegevens van je site te hebben en bekend te zijn met de werking van FTP.

• Kies voor de methode "upload verificatiebestand via FTP"
  • Op de pop-up die verschijnt is het verificatiebestandje te zien die op je website geplaatst dient te worden.

Het verificatiebestandje van Daisycon dien je nu via FTP te uploaden op je website. Dit doe je als volgt:

• Open of download Filezilla (gratis) of een soortgelijke FTP client.
  • Maak via Filezilla of soortgelijk programma verbinding via FTP met de server van je website. De inloggegevens van je FTP ontvang je normaal gesproken van je webhost op het moment dat je je hostingpakket aanvraagt. Let op, dit zijn andere gegevens dan waarmee je in je CMS (zoals WordPress of Joomla) inlogt.
  • Nadat via FTP de connectie met je server is gelegd, sleep je het verificatiebestandje van Daisycon in de map waar de bestanden van je website zijn geïnstalleerd. De naam van deze map kan verschillen. De meest voorkomende namen zijn: ‘www’, ‘httpdocs’ of ‘public_html’.

Hieronder tonen we twee screenshots van hoe het er uit kan zien:

Voorbeeld 1 | FTP: mapstructuur omgeving

Voorbeeld 2 | FTP: mapstructuur server

Na het plaatsen van het verificatiebestand via FTP: verifiëren

Nadat je het bestandje hebt geplaatst ga je naar ‘mijn media’ in je publisheraccount bij Daisycon. Kies wederom voor de methode "upload verificatiebestand via FTP". Hier klik je tenslotte op de knop met de tekst ‘Verifieer media’. Als je het bestandje juist hebt geplaatst krijg je de melding dat je media is geverifieerd!

Let op: Wanneer je meerdere media dient te verifiëren kun je daarvoor telkens hetzelfde verificatiebestandje gebruiken. Deze is dus uniek per publisher, niet per website!

Methode 2: Website verifiëren met een metatag, o.a. WordPress, Joomla, Startpagina

Het is mogelijk om je website te verifiëren met een metatag. Dit is voor websites met veel gebruikte CMS pakketten zoals WordPress en Joomla de meest eenvoudige methode. Door een metatag in de header te plaatsen kun je je site verifiëren. Wanneer je een website beheert met beperkte toegang tot het CMS kun je de metatag ook als keyword gebruiken.

• Kies voor de methode "Plaats een metatag"
  • Op de pop-up die verschijnt is de metatag te zien die op je website geplaatst dient te worden.

Metatag plaatsen in WordPress

• Log nu in op je WordPress-website  (www.websitenaam.nl/wp-admin/)
  • Ga naar ‘Weergave’ / ‘Bewerker’

• Open het template ‘Header.php’.
  • Plak de metatag van Daisycon tussen < head > en < / head >.
  • Klik op 'Bestand bijwerken'.

Als de knop ‘Bestand bijwerken’ niet zichtbaar is, dan heb je niet de juiste schrijfrechten ingesteld. Dit kan je aanpassen via FTP, lees hier hoe je dit via FTP aanpast.

Tip: Daisycon WordPress plugin

Een eenvoudiger alternatief is het downloaden van de Daisycon WordPress plugin. Deze plugin is speciaal gemaakt om je website te verifiëren zonder dat je de rechten hoeft aan te passen. Download hier de WordPress plugin.

Metatag plaatsen in Joomla

• Log in op je Joomla-omgeving (www.websitenaam.nl/administrator/)
  • Ga in het hoofdmenu naar ‘Extensies’ / ‘Templatebeheer’.

• Ga daarna naar ‘Templates’ en selecteer het template dat je op dit moment gebruikt.
  • Ga daarna naar ‘Bewerk template hoofdpagina of index.php’
  • Vervolgens scroll je naar beneden tot je bij de tag < head > aankomt. Direct hieronder plak je de metatag van Daisycon.
  • Klik op 'Opslaan / Save'.

Beperkte toegang/rechten in het CMS (o.a. Startpagina): metatag als keyword gebruiken

Als het niet lukt om een volledige metatag te plaatsen, bijvoorbeeld vanwege beperkte toegang of rechten in het CMS zoals bij Startpagina, dan kun je je website verifiëren door een deel van de metatag als keyword te gebruiken:

• Kies voor de methode "Plaats een metatag"
  • Op de pop-up die verschijnt is de metatag te zien. Een deel daarvan dien je op je website te plaatsen.
  • Kopieer alleen het unieke deel van de metatag dat tussen de aanhalingstekens staat achter "content=", zoals bijvoorbeeld het rode gedeelte:
  • < meta name="9032b9435a176AX" content=" adf3a0d619d4a328923dadcd0c05c70b " / >
  • Plaats het gedeelte van de metatag als keyword in de metatags van je website.
  • Verifieer nu je website in de Daisycon interface volgens onderstaande uitleg.
  • Wij raden je aan na het verifiëren het keyword direct weer te verwijderen.

Na het plaatsen van de metatag: verifiëren

Nadat je de metatag hebt geplaatst ga je naar "Media" in je publisheraccount bij Daisycon. Kies wederom voor de methode "Plaats een metatag". Hier klik je tenslotte op de knop met de tekst ‘Verifieer media’. Als je het bestandje juist hebt geplaatst, krijg je de melding dat je media is geverifieerd!

Let op: Wanneer je meerdere media dient te verifiëren kun je daarvoor telkens hetzelfde verificatiebestandje gebruiken. Deze is dus uniek per publisher, niet per website!

Methode 3: Website verifiëren door het toevoegen van een TXT record aan DNS

Je kunt je website ook verifiëren door het toevoegen van een TXT record aan het DNS beheer, via de beheerderstools bij je domeinhost.

• Kies voor de methode "DNS record toevoegen"
  • Op de pop-up die verschijnt is het TXT record te zien dat in je DNS instellingen geplaatst dient te worden.
  • Log nu in bij je domeinhost
  • Ga naar de pagina waar de DNS-records van je domein kunnen worden bijgewerkt.
    Veel voorkomende namen hiervoor: “DNS-beheer, Servernaambeheer of Geavanceerde instellingen”.
  • Ga naar de TXT-records voor je domein. Zie hieronder een voorbeeld:

• Voeg een TXT-record toe met de juiste waarde, namelijk: “site-verification=UNIEK-ID”.
    Het unieke ID van Daisycon kun je met copy-paste hier kopiëren.
  • Sla je wijzigingen op. Let op, het kan enige tijd duren, tot wel enkele uren, voordat de wijzigingen zijn doorgevoerd!

Na het plaatsen van het DNS record: verifiëren

Nadat je het DNS record hebt toegevoegd ga je naar ‘mijn media’ in je publisheraccount bij Daisycon. Kies wederom voor de methode `DNS record toevoegen´. Hier klik je tenslotte op de knop met de tekst ‘Verifieer media’. Als je het bestandje juist hebt geplaatst krijg je de melding dat je media is geverifieerd!

Let op: Wanneer je meerdere media dient te verifiëren kun je daarvoor telkens hetzelfde verificatiebestandje gebruiken. Deze is dus uniek per publisher, niet per website!

Methode 4: Website verifiëren: hulp van Daisycon

Heb je een website te verifiëren maar niet de beschikking over de FTP login én geen toegang tot het benodigde deel van het CMS, zoals bij een Blogger/Blogspot website, dan kun je met behulp van Daisycon dit alsnog te doen. We vragen je hiervoor een zelf gemaakte link naar www.daisycon.com op je website te plaatsen en dit aan ons door te geven. Na controle vanuit Daisycon zullen we je media handmatig verifiëren en kan je je gaan aanmelden voor campagnes.

Neem contact op met het supportteam van Daisycon om je website te laten verifiëren. Dit kan via e-mail, maar door een ticket in te sturen via de publisheromgeving krijg je nog sneller reactie.