Wat is de automatische linkreplacer en hoe maak ik er gebruik van?

Publishers maken vaak gebruik van standaard linkjes om door te linken naar de website van adverteerders. In veel gevallen is dit geen affiliate link, dus wordt er ook geen geld aan verdiend. Met de linkreplacer plugin kun je snel en automatisch al deze links, van aangesloten adverteerders bij Daisycon, omzetten in affiliate links. Op deze manier start je jouw verdienmodel met affiliate marketing.

Hoe werkt de automatische linkreplacer?

De automatische linkreplacer is een script, dat je als publisher op je website kan implementeren. Het script kijkt of je links op je site hebt staan, van adverteerders die aangesloten zijn bij Daisycon. De links die direct naar de adverteerder gaan, worden automatisch omgezet in een affiliate link. Je maakt op deze manier automatisch aanspraak op de vergoeding die de adverteerder geeft.

Om de linkreplacer te gebruiken, is het wel noodzakelijk dat je aangemeld bent voor de desbetreffende campagne binnen Daisycon. In MyDaisycon ga je in het menu aan de linkerzijde naar "Connecties" | "Link replacer".

In het dropdown-menu selecteer je vervolgens je media en voeg je eventueel een subID toe.

Tip: Door het SubID in te vullen zie je welke kliks en transacties via de linkreplacer zijn gegenereerd. Vervolgens wordt er een script gegenereerd, die je op je website kunt plaatsen.

Waar moet ik de linkreplacer plaatsen?

Je plaatst het script boven de body-sluiten tag </body>. Plaats dit onderaan de body van je website, zodat de automatische linkreplacer geen invloed heeft de laadtijd van je website en het script op het laatste moment de links kan re-writen.

Wat zijn de voordelen van de automatische linkreplacer?

De automatische linkreplacer zorgt ervoor dat jij geen enkele commissie misloopt. Het is makkelijk te implementeren op je site, scheelt veel werk omdat je geen trackinglinks uit het MyDaisycon dashboard hoeft te halen en je vergeet zo ook geen enkele adverteerder! Ook deeplinks naar subpagina's worden automatisch gegenereerd (mits deeplinken mogelijk is op de campagne).