Waarom is mijn transactie afgekeurd?

Dagelijks meten we in het netwerk van Daisycon minstens een miljoen kliks en daaruit volgen talrijke transacties. Elke unieke transacties moet gekeurd worden door de betreffende adverteerders in ons netwerk. Daarbij komt het ook voor dat een transactie afgekeurd wordt. Balen als dit nu met jouw transacties gebeurt. Het afkeuren van een transactie kan om verschillende redenen gebeuren hebben.

De meest voorkomende redenen voor afkeur:

• De bestelling is geretourneerd.
  • Het product of de dienst is niet betaald.
  • Het product of de dienst is geannuleerd.
  • Er zijn incorrecte gegevens achter gelaten.

Afwijkende meetmethode

Het kan voorkomen dat een adverteerder gebruik maakt van een meetmethode die afwijkt van de standaarden zoals aanbevolen door het Platform Affiliate Netwerken, PAN, in de Code of conduct voor conversieattributie en ontdubbelen van transacties. Hierdoor kan het netwerk geen controle houden op de meting en correcte toewijzing van transacties. Indien dit het geval is staat dit altijd bij de programma voorwaarden van de adverteerder vermeld. Het is mede daarom belangrijk altijd goed de programmavoorwaarden van de adverteerder te raadplegen. Hierin kan informatie staan over hoe de keuring plaatsvindt bij de adverteerder.

Transactieoverzicht

Mocht een transactie zijn afgekeurd, dan kun je in het transactieoverzicht zien vanwege welke reden dit is gedaan door de adverteerder. Het keuren van transacties is altijd ter beoordeling van de adverteerder, Daisycon houdt toezicht dat dit tijdig en naar geweten gebeurt.

Ten onrechte afgekeurd?

Heb je een transactie waarvan jij overtuigd bent dat deze ten onrechte is afgekeurd? Neem dan contact op met de betreffende adverteerder. Gebruik hiervoor een ticket, via het menu: "Support | button Ticket aanmaken". Selecteer vervolgens de juiste adverteerder en stuur op zijn minst de volgende gegevens mee:

• Transactie-ID
• Campagnenaam
• Transactiedatum
• Orderbevestiging (indien aanwezig)