Wat mag wel, wat mag niet bij keywordmarketing?

Keywordmarketing is het inkopen van advertenties bij zoekmachines, marktplaatsen, social media en veilingsites waarbij het verkeer direct wordt doorgestuurd naar een adverteerder. Standaard is dit toegestaan, tenzij in de programmavoorwaarden is aangegeven dat dit niet is toegestaan of dat er aanvullende voorwaarden en beperkingen zijn opgenomen. Zo kan het zijn dat het niet toegestaan is om op bepaalde keywords in te kopen of dat eerst expliciete toestemming moet worden verkregen van de adverteerder om aan (een bepaalde vorm van) keywordmarketing te mogen doen. De programmavoorwaarden zijn altijd leidend. Houdt tevens de Daisycon publishernieuwsbrief in de gaten of voorwaarden worden gewijzigd.

Brandbidding is nooit toegestaan

Het gebruik van merk en/of handelsnaam van adverteerders in zoekmachines of keywordmarketing is NIET toegestaan (conform art.3.11 algemene publisher voorwaarden). Publishers dienen ook de merknaam uit te sluiten als keyword in het advertentieprogramma van de desbetreffende zoekmachine.

Ook het overbieden en kopiëren van een originele advertentie van een adverteerder (ad-hijacking) is NIET toegestaan. Samen met de adverteerders wordt door ons streng toegezien op een juiste naleving van de voorwaarden door de publishers die aan keywordmarketing doen.

Lees hier het gezamenlijke beleid omtrent inkopen op merknaam van het Platform Affiliate Netwerken in Nederland.

Google CSS partners

Ook voor Google CSS partners gelden de ingestelde standaard voorwaarden voor keywordmarketing, tenzij hier aanvullende voorwaarden voor zijn opgenomen. De CSS (managed en regulier publisher) vragen toegang binnen Google én goedkeuring voor de media bij de campagne van de adverteerder. Het kan voorkomen dat een adverteerder bepaalde vormen van keywordmarketing niet toestaat maar CSS partners wel of omgekeerd. Daarnaast kan er net als met andere voorwaarden voor gekozen worden dat enkel na expliciete toestemming wordt samengewerkt met specifieke publishers. Dit dient altijd te worden doorgegeven aan Daisycon.

Promoten van je eigen website via zoekmachines

Het promoten van je eigen website via zoekmachines is vrijwel altijd toegestaan, ook hiervoor geldt dat het gebruik van merk en/of handelsnaam van adverteerders evenals ad-hijacking NIET toegestaan is. De programmavoorwaarden van de adverteerder zijn altijd leidend.