Wat is een ruwe klik?

Ruwe kliks zijn alle geregistreerde kliks op een promotionele uiting (bijv. een link) die worden doorgelinkt naar een adverteerder. Dit zijn dus kliks zonder ontdubbeling.

Om een reëel beeld te geven van het aantal kliks wordt dezelfde bezoeker die meerdere keren op dezelfde link klikt niet meerdere keren geteld. De uniekheid is gesteld op één klik per IP-adres, per uur, per unieke link. Dit worden ook wel de unieke kliks genoemd.