Wat is een productfeed?

Een productfeed is een exportbestand uit de productdatabase van een adverteerder. Publishers kunnen een productfeed opnemen op hun website om zo een actueel overzicht te bieden van het aanbod van een adverteerder. Een productfeed levert bijvoorbeeld informatie over de beschikbaarheid van bepaalde artikelen, kleuren, maten, etc. Een productfeed wordt ook wel datafeed of XML-feed genoemd. Als publisher heb je de optie de feed te downloaden in CSV, JSON en XML. CSV is de meest compacte vorm. XML biedt extra opties.

Waarom is een productfeed handig?

Een productfeed geeft je rechtstreeks toegang tot alle beschikbare productinformatie, zoals product omschrijvingen, afbeeldingen en prijzen waardoor je deze eenvoudig kunt zoeken, filteren en op verschillende manieren geautomatiseerd kan weergeven op je eigen website.

Waar vind ik productfeeds in de MyDaisycon interface?

Voor de productfeeds van Daisycon ga je in je account naar het menu 'Link Materiaal' | 'Productfeeds'. Klik op de knop 'Nieuw filter aanmaken' en volg de stappen om een productfeed samen te stellen die voldoen aan jouw wensen. Lees hier meer uitleg over de implementatie.

Let op: voordat je als publisher een productfeed van een adverteerder kan gebruiken, moet de juiste media aangemeld én goedgekeurd zijn op de campagne.