Hoe gebruik ik de Daisycon productfeeds?

Veel adverteerders bij Daisycon bieden een productfeed aan. Deze feed kan je gebruiken om de productinformatie van de adverteerder op jouw website te tonen. Zo kan je als publisher bijvoorbeeld producten vergelijken.

Productfeeds kunnen je helpen om zaken op je website te automatiseren en meer met Affiliate Marketing te verdienen. Om productfeeds te kunnen gebruiken moet je echter wel over enige technische kennis beschikken.

Wat moet je doen om productfeeds te kunnen gebruiken?

Voordat je als publisher een productfeed van een adverteerder kan gebruiken, moet de juiste media aangemeld én goedgekeurd zijn op de campagne.

De meest gebruikte toepassing is dat jij als publisher zelf een database inricht waarin je de benodigde productinformatie van de adverteerder gaat inladen. Bedenk dus goed welke productinformatie je wil gebruiken. Een productfeed aanmaken kan in je account vanuit het menu 'Link Materiaal' | 'Productfeeds'. Klik op de knop 'Nieuw filter aanmaken' en volg de stappen om een productfeed samen te stellen die voldoen aan jouw wensen.

Zodra je de productfeed configuratie hebt doorlopen kan je de export url (opname url) gebruiken in je eigen systeem. Met een cronjob kan je instellen dat je, bijvoorbeeld iedere nacht, de gegevens in je eigen database update aan de hand van de gegevens uit de productfeed. Stel de productfeed in op één uur na het verwerken van de productfeed. Deze tijd kun je zien bij het ophalen van de productfeedlink in het veld of kolom 'last_modified'. Op deze manier heb je altijd de meest up-to-date data op je website.

Tip 1: Productfeed in delen ophalen

Voor het werken met grotere productfeeds (veel data) is het verstandig om een stabiele en snelle webhost te hebben. Veel kleinere en goedkopere webhosts kunnen veel minder snel of zelfs niet grote productfeeds verwerken. Het advies is dan ook altijd om productfeeds in delen op te halen. Bijv. per 100 records.

Tip 2: Structuur van de productfeed

Productfeeds hebben als basis dezelfde structuur, maar kunnen verschillen op het gebied van extra data. Standaard zit er bijvoorbeeld een titel, omschrijving en bedrag in, maar een Telecom feed kan ook data zoals abonnementskosten en bandbreedte bevatten. Check daarom ook altijd de structuur van de productfeed bij het ophalen van de productfeedlink. Hier zijn ook tools voor.

Tip 3: Product feed filter opties

Je kan ook filteren op een specifieke productselectie. Wil je hier mee aan de slag? Lees meer over de filter opties van de Daisycon product feeds.

Productfeeds gebruiken zonder technische kennis

Wanneer je zonder technische kennis productfeeds wil gebruiken op je website, raden wij aan om met een datafeed management tool te werken. Voor CMS-systemen zoals WordPress zijn er veel verschillende plugins beschikbaar (zoals Datafeedr en WP All Import) voor het importeren en exporteren van productfeeds.

Let op:

Een goede implementatie van feeds op je eigen website is programmeerwerk. Mocht je niet goed kunnen programmeren, schakel een professional in of promoot via tekstlinks, banners, of deeplinks. Voor verdere ondersteuning op het gebied van product feed management kan je het beste contact opnemen met de support van je eigen CMS-systeem of webhosting. Daisycon geeft geen support op scripts van derden.

Widgets/tools op basis van productfeeds

Uiteraard kan je ook gebruik maken van de widgets van Daisycon. Die maken ook gebruik van productfeeds en zijn zonder technische kennis direct op je website te plaatsen. Voorbeelden van widgets op basis van productfeeds zijn:

Wil je nog wat meer over onze productfeed mogelijkheden lezen? We hebben een speciale pagina hiervoor beschikbaar: https://www.daisycon.com/en/developers/productfeeds/.